Naomi Kanters (1989 - 2021)

Naomi Kanters in april 2020.

Superhelden eren hun 'superjuf Naomi'

Naomi Kanters overleed vrijdag aan de gevolgen van borstkanker. Dinsdag 26 januari zou ze 32 jaar zijn geworden. In plaats haar verjaardag te vieren, was er een herdenking.

In de ochtend was haar crematie via een livestream te volgen. In de middag kwamen de kinderen en leraren van Basisschool de Ontmoeting buiten op het schoolplein bij elkaar om toch nog samen afscheid te kunnen nemen. Om het voor de kinderen niet te zwaar te maken werd er een echt afscheidsfeest van gemaakt, met muziek en iets lekkers.

Veel kinderen kwamen verkleed als superheld. Juf Naomi zei altijd dat alle kinderen superhelden zijn. Superhelden zijn een rode draad in Naomi haar leven geweest. Zo gaf ze ook de artsen die haar geopereerd hadden sokken met superhelden erop als bedankje. Alle kinderen knutselde een bloem. Die bloemen zijn verzameld op een herdenkplek voor de kinderen. Na een tijdje zullen de bloemen aan de familie aangeboden worden.

Ondanks haar ziekte stond ze drie dagen per week voor de klas. Ze was een juf met een stoer uiterlijk en een groot hart voor de kinderen.

Het leven is een bucketlist
Veel mensen zouden bij het horen van de diagnose, uitgezaaide borstkanker, bij de pakken neer gaan zitten. Maar Naomi ging juist vol in het leven staan en genoot van elke dag. Ze deed niet aan een bucketlist, het leven wás haar bucketlist.

Ze startte een eigen blog; Naomi Kantjeboord. Ook schreef ze een maandelijkse blog voor het Catharina Ziekenhuis. In deze blogs schreef ze over dingen die ze leuk vond om te doen, haar kinderwens en over haar ervaringen om te leven met borstkanker. Met haar verhalen wilde ze graag een groot publiek bereiken: "Ik wil graag laten zien dat het leven meer dan de moeite waard is. Je moet altijd hoop houden en probeer te genieten van elke dag.

Een juf met tattoo's
Toen ze erg ziek was liet ze tatoeages zetten. Ze dacht dat ze toch nooit meer zou kunnen gaan werken. Dat liep anders dan verwacht. Ze voelde zich op een gegeven moment weer beter en Basisschool de Ontmoeting bood haar een vaste baan aan. Dat deed haar veel: "Weten dat je welkom bent, dat mensen je aanwezigheid waarderen maar vooral ook het gevoel te krijgen dat ze in je geloven. Dat ze ondanks alles mij deze kans willen geven! Dat is fantastisch."

Ouders
Voor de ouders was er de mogelijkheid om condoleances achter te laten voor de familie bij een tafel buiten het schoolplein. Er werd een echte superheld-hart gemaakt als afscheid voor juf Naomi.

Lees het hele artikel op: Studio040 - Superhelden eren hun 'superjuf Naomi'

Andere artikelen over juf Naomi:
Naomi Kanters (1989 - 2021) kwam iedere dag tijd tekort | Eindhoven | ed.nl

Naomi Blogt (catharinaziekenhuis.nl)

Juf Naomi heeft kanker en blogt daarover: 'Je moet altijd moed houden' - Omroep Brabant